ул. Княз Александър І 38
Пловдив,
България
24.7492735000001
42.1450532
UserLikes
Име: ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ
Адрес: Пловдив, ул. Княз Александър І 38
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.dtp.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Театри
Дейност:

Драматичен Театър Пловдив

Ключови думи: драматичен театър пловдив, драматичен театър, театър пловдив, театър, пловдив

Продукти

    Галерия


    ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ



    Постановки

    За мен е голяма чест, че Гнездо на ангели ще има своята премиера в България, в Драматичен театър-Пловдив. Благодаря на всички, които станаха част от създаването на това представление.

    Точно колкото неочаквано дойде новината, че пиесата ми ще бъде поставена в България, така внезапно се роди и идеята за Гнездо на ангели. Клара и Денис като че ли бяха предопределени да танцуват заедно. Сцените се развиваха толкова бързо, сякаш пиесата вече съществуваше в някаква друга реалност и аз само я транскрибирах. Откакто се запознах с тази странна двойка, много съм размишлявал над произхода на Клара и Денис. Техните слабости и страсти силно ме интригуват и са създадени с голяма обич.

    Гнездо на ангели се развива в контекста на театъра. Но няма ли задкулисна драма навсякъде? В света на бизнеса? В образованието? В политиката? Как да възприемем успеха, който постига Клара? Заслужен ли е? Или приключението на Клара е просто резултат от неуморно преследване на целите й и чист късмет? Има ли правилен начин да се създаде добра творба? Как изключително уникалните сред нас намират мястото си?

    И двата образа прекрачват границата на добрите обноски в своите търсения. Според Клара Денис живее в свят на привилегии. Тя кипи в стремежа си да се отърси от ролята си на невидима жена и да получи покана за партито. А не искаме ли всички ние място на масата?

    Пиша тези редове от далечния юг на Съединените американски щати в деня на 52-ия си рожден ден и съм наистина развълнуван да споделя Гнездо на ангели с вас. Тази възможност е най-прекрасният ми подарък. Надявам се историята да ви заинтригува, а представлението да ви разсмее и да вдъхнови интересни въпроси и теми за разговор.

    Алан Литси





     
    Открийте ни в Google+